SCP-999
rating: 0+x

Föremål: SCP-999 

Föremålsklass: Säker 
 
Speciella Förvaringsprocedurer: SCP-999 är tillåten att fritt röra sig runt anläggningen om den skulle vilja, men måste annars stanna kvar i sin bur antingen mellan 20–21 för att sova, eller under nödnedstängningar för sin egen säkerhet. Subjektet är inte tillåten utanför sin bur under natten eller utanför anläggningsområden alls. Buren ska hållas ren och mat ska ersättas två gånger om dagen. All personal är tillåtna inuti området där SCP-999 förvaras, men endast om de inte har tilldelats några andra uppgifter vid den tidpunkten, eller om de har rast. Subjektet ska lekas med när den är uttråkat och talad till i en lugn, ej hotande röst.   

Beskrivning: SCP-999 verkar vara en stor amorf gelatinös massa utav genomskinligt orangefärgat slem, som väger cirka 54 kg (120 lbs) med en konsistens som påminner om jordnötssmör. Subjektets storlek och form är lätt att forma och kan ändra form efter behag, men vid vila blir SCP-999 en rundad oblat kupol ungefär 2 meter bred och 1 meter i höjd. SCP-999s yta består av ett tunt, genomskinligt membran, liknande dem i en djurcell, cirka .5 cm tjock, och är väldigt elastisk, vilket låter SCP-999 platta ut delar av sin kropp upp till 2 cm tunt. Denna yta är även hydrofob, fast SCP-999 kan medvetet absorbera (se Tillägg SCP-999-A). Resten av SCP-999s kropp är fylld med en viskös orange substans av okänd kemisk sammansättning, fast den kan enkelt spjälka organiskt material. 

Subjektets temperament kan bäst beskrivas som lekfull och hundliknande: när man närmar sig SCP-999 reagerar den ofta med överväldigande upprymdhet och glider till den närmaste personen och hoppar på hen, “kramar” hen med pseudopodier medans den leker med personens ansikte med en tredje pseudopodium. Samtidigt avger den ljusa gurglande och kurrande ljud. SCP-999s yta avger en behaglig lukt som beror på vem den är med. Dessa dofter inkluderar choklad, färsk tvätt, bacon, rosor, och Play-Doh™. 

Kontakt med SCP-999s yta orsakar omedelbar mild eufori som intensifieras ju längre man är utsatt för SCP-999, och det varar länge efter man separeras från varelsen. Subjektets favoritaktivitet är “kittelbrottning”, ofta via att helt täcka en person från nacken ner och sedan kittla denna person tills tillfrågad att sluta (dock lyder den inte alltid denna begäran). Trots att skador kan inträffa har SCP-999 aldrig målmedvetet försökt skada andra, och kommer omedelbart att backa och dra ihop sin kropp till en darrande hög medan den gurglar likt en gnyende hund, på ett sätt som verkar “be om ursäkt” för att ha skadat någon av misstag.   

Även om varelsen kommer att interagera med vem som helst så verkar den ha ett speciellt intresse i de som är olyckliga heller skadade på något sätt. Personer som lider av till exempel djup depression eller PTSD har rapporterat in en mycket mer positiv syn på livet efter ett flertal interaktioner med SCP-999. Diskussioner om möjligheten att tillverka antidepressiva medel av SCP-999s slem pågår för närvarande. 

Utöver sitt lekfulla beteende verkar SCP-999 älska alla djurarter (speciellt människor). Den vägrar äta kött och riskerar sitt eget liv för att rädda andras, då den vid ett tillfälle har hoppat framför en person för att ta en kula för hen (subjektets intellekt är oklart: trots att ett infantilt beteende verkar den förstå människotal och en stor del modern teknologi, bland annat pistoler). SCP-999s diet består helt av godis, där M&M’s™ och Necco™ Wafers är dess favoriter. Dess födometoder liknar en amöbas.   

Tillägg SCP-999-A: "Påminnelse för all personal: SCP-999 ska inte konsumera några som helst koffeinhaltiga läskedrycker. Förra veckan gav någon SCP-999 en burk cola tillsammans med dess vanliga frukost- Inte bara studsade den bokstavligen mot väggarna, men kolsyran gjorde SCP-999 synligt illamående, och den vägrade röra på sig eller äta under hela dagen. SCP-999 har lyckligtvis återhämtat sig sedan dess, men den ansvarige har blivit tillrättavisad. 
 
-Dr. ████████ 

 
Tillägg SCP-999-B: Följande är en rapport från ett experiment där SCP-682 utsätts för SCP-999 i förhoppningarna att det kan tygla varelsens mordiska raseri. 

SCP-999 släpps loss i SCP-682s förvaringsutrymme. SCP-999 börjar omedelbart glida mot SCP-682 
 
999: (upprymda gurglande) 
 
682: (obegripliga stön, rytande) Vad är det där? 
 
SCP-999 rör sig framför SCP-682 och hoppar upp och ner på ett hundliknande sätt samtidigt som den ropar ut ett ljust skrikande ljud. 
 
682: (stönar) Vidrigt… 
 
SCP-682 stampar omedelbart på SCP-999, vilket helt tillplattar SCP-999. Observatörer höll på att avbryta experimentet när SCP-682 började tala igen. 
 
682: (grymtar) Hmmm? (obegripligt) vad är detta… (lågt ljud som liknar ett lätt skratt) Jag mår… bra… 
 
Man kan se SCP-999 krypa upp från mellan SCP-682s tår, upp längs dess sida och runtomkring dess nacke, där den klamrar sig fast och börjar varsamt trycka med sitt pseudopodium. Ett brett leende sprider sig långsamt över SCP-682s ansikte. 
 
682: (djupt skratt) Är… så… glad. Glad… (skrattar) glad… glad… 
 
SCP-682 upprepar ordet “glad” i flera minuter och skrattar ibland, vilket till slut eskalerar till oavbrutet skratt. Medan skrattet fortsätter så rullar SCP-682 runt på sin rygg och slår sin svans mot marken med en farlig kraft. 
 
682: (vrålande skratt) Sluta! Kittlas inte! (fortsätter skratta) 
 
SCP-682 och SCP-999 fortsätter “kittelkriget” tills SCP-682 slutligen sliter ut sig och verkar sova med vad som verkar vara ett leende på sina läppar. Efter femton minuter utan aktivitet kommer två D-Klass personal in i rummet för att hämta SCP-999. När SCP-999 tas bort vaknar SCP-682 omedelbart upp och släpper loss en oidentifierbar energivåg från sin kropp medan den skrattar galet.  
 
Alla personer inom vågens räckvidd blir förlamade av skrattanfall, vilket låter SCP-682 fly och slakta alla i dess väg. Samtidigt räddar SCP-999 så många personer som den kan, och tar dem till ett säkert ställe för att återhämta sig från SCP-682s “skrattvåg” medan agenter hanterar och återförvarar SCP-682.  
 
Trots tragedin som SCP-682 hade orsakat anläggningen har SCP-999 inte visat någon rädsla gentemot varelsen och har faktiskt gjort gester som föreslår att den vill “leka” med SCP-682 igen. SCP-682 har dock sagt “Den där dyngiga lille [obegripligt] kan [DATA STRUKEN] och dö." 

 

PM från Dr. ████: “Även om testet var misslyckat och slutade i tragedi så måste det där vara det roligaste jag någonsin sett. Jag trodde aldrig jag skulle uppleva den dagen då jag skulle anse att SCP-682 var “söt”. Snälla skicka en kopia av videobandet från säkerhetskamerorna så snart som möjligt.” 

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License